AcasaPermise de conducereExaminăriÎnmatriculăriRezervări on-lineNoutățiOrganigramăProgram cu publiculTipizateContact
Permise de conducere > Examen primul permis

Primul permis de conducere

   Permisul de conducere obținut în urma susținerii unei probe teoretice și finalizată cu proba practică este înregistrat în Sistemul informatic național al permiselor de conducere și vehiculelor înmatriculate.
    Acesta poate fi tipărit dacă solicitantul dorește acest lucru, sau rămâne în evidențe dacă mai sunt alte categorii de susținut.
   Orice operațiune de tipărire a permisului de conducere, în cazul când sunt mai multe categorii de susținut, necesită plata contravalorii noului permis de conducere. 
   Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor tipărește, începând cu 20.11.2008, dovezi înlocuitoare pentru permise de conducere. Acestea au valabilitatea pe o perioadă de 15 zile de la data emiterii, timp în care documentele, respectiv permisele de conducere sunt aduse la domiciliul declarat de Serviciul de curierat rapid al C.N. Poșta Romănă.
   Serviciul de curierat rapid al C.N. Poșta Romănă se deplasează în orice locație din țară a 5-a zi, începând cu ziua următoare finalizării examenului în vederea obținerii permisului de conducere la sediul serviciului, iar dacă nu găsește destinatarul îl avizează că a fost căutat la domiciliu declarat.
   Dacă destinatarul nu găsește posibilitatea de a lua legătura cu Serviciul de curierat rapid al C.N. Poșta Romănă prin Oficiile poștale teritoriale mai este căutat a 10-a zi, iar dacă nici de această data nu este găsit este din nou avizat.
   Începând cu ziua a 13-a, permisele de conducere se întorc la sediul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor teritorial de unde pot fi eliberate, conform programului de lucru, fără a plăti taxe suplimentare. 

Site map | Disclaimer
This web site uses Kentico CMS, the content management system for ASP.NET developers.